На сесії Рівнеради депутат Ганна Іванова розповіла, що мешканці вулиці  Сковороди  скаржаться на антисанітарію.

– Склади належать військовим. Зараз тут сортують сміття. Звідси у оселі людей лізуть таргани. Я прошу міського голову доручити профільним заступникам звернутися до військової прокуратури з цього приводу. – наголосила депутат.

Самі ж мешканці підготували лист,у якому звертаються 

до міського голови вирішити проблему нашестя тарганів та смороду.

“Відкритий лист-звернення

Жителі вулиць Ніла Хасевича, Григорія Сковороди, Князя Володимира та Ж.Кюрі, потребують термінової допомоги!

Протягом останніх двох років на території колишньої військової частини на вулиці Григорія Сковороди, 22 (практично в центрі міста) безперебійно працює підприємство, яке на своїй території збирає, сортує та зберігає сміття (вторинну сировину) та відходи з усього міста. ТОВ «Варіант Рівне» орендує дану територію під розміщення складу-магазину, відповідно до договору оренди нерухомого військового майна №1 від 10.06.2009 р. – 10.06.2012 та додаткового договору №1/2 по 06.06.2018 року, а використовується орендарем досі.  На орендовану територію ТОВ «Варіант Рівне» пустило проводити свою діяльність приватного підприємця Анатолія Стратюка, основний вид діяльності якого «Оптова торгівля відходами та брухтом». Цієї своєю діяльністю підприємство  шкодить здоров’ю людей, що мешкають навколо.

За цей час у людей значно загострилися хвороби дихальних шляхів – астма, алергія, особливо у дітей молодшого віку (є документальні підтвердження). В повітрі стоїть постійний сморід від гниття і псування сміття, особливо нестерпним це стає в спеку. Люди не можуть відкрити вікна у домівках вдень  через задуху та сморід, а вночі –  через монотонний шум пресувальних машин та тарганів, які лізуть в домівки навіть через москітні сітки та вентиляції. Такої навали тарганів та щурів люди не бачили протягом останніх 50-ти років!

На самому підприємстві заподіяної шкоди людям не визнають. Більше того, після звернень мешканців сусідніх будинків до різних державних і недержавних установ (Державна екологічна інспекція у Рівненській області, Департамент екології та природних ресурсів Рівненської облдержадміністрації, Рівненське управління ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській обл., Квартирно-експлуатаційний відділ м.Рівне, Рівненський міськвиконком міський голова В.Є.Хомко, Заступник міського голови С.Васильчук, Депутат Рівненської міської ради (7 скликання) Т.У.Тимощук, Рівне 1, Суспільне UA) та їх рішень про визнання неправомірною діяльність підприємства, воно продовжує працювати без змін.  Туди постійно заїжджають вантажні автомобілі зі сміттям, розповсюджується сморід та антисанітарія навколо. Ми впевнені, що якщо це цех з сортування сміття, то його діяльність проводиться із грубими порушеннями санітарних норм житлового масиву.

Нам прикро, що на наші звернення міська влада виявилася неспроможною відреагувати захищаючи людей.  А керівники підприємства, прикриваються своєю благодійною діяльністю атовцям.

Тому наполегливо просимо перевірити легітимність діяльності даного підприємства:

– Чи співпадає рід заняття підприємства  та його фактична діяльність?

– Чи дотримані усі санітарні норми

– Чи є система вентиляції та система очистки повітря, та дезінфекції території

– Чи дотримана норма відстані до житлових будинків

Просимо притягнути до відповідальності власників підприємства та заборонити його  діяльність у житловому районі, який нагадаємо знаходиться в центрі міста в рекреаційній зоні річки Устя.”

Оксана КРАВЕЦЬ

Author

Write A Comment