Представники харчової галузі та всі охочі мають можливість пройти безкоштовний онлайн-курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач». Курс розробили, створили та впроваджують у межах Проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України та Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Тематика:
- Безпечність чи якість? Що регулює харчове законодавство?
- Базові знання з НАССР – що необхідно знати перед впровадженням? Програми-передумови.
- Розуміння та застосування принципів НАССР. Як уникнути типових помилок?
Курс присвячений розробці, запровадженню та забезпеченню функціонування процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
Новину підготовлено за матеріалами проекту «Prometheus». Оригінал статті і лінк на реєстрацію: https://courses.prometheus.org.ua/courses/course-v1:MinAgro+HACCP101+2019_T2/about
Довідково
Система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP) – міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками пов’язаними із безпечністю харчових продуктів. НАССР – це система управління, в якій безпечність харчових продуктів досягається шляхом аналізу та контролю небезпечних факторів хімічного, мікробіологічного та фізичного походження, починаючи від сировини до обігу та споживання готової продукції.
Сьогодні система НАССР покладена в основу управління безпечністю харчових продуктів найкращими світовими виробниками. Належна реалізація НАССР дозволяє не тільки знизити ризики, пов’язані із харчовими отруєннями споживачів, а й удосконалити продукти та процеси компанії.