На виконання щорічного плану державного контролю Держпродспоживслужби в сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, ветеринарної медицини на 2019 рік, спеціалістами Шепетівського районного управління Головного управління ДПСС у Хмельницькій області здійснюються планові та позапланові інспектування закладів торгівлі на території міста Шепетівки із застосуванням засобів відеофіксації.

Перевірка здійснюється згідно з затвердженим наказом Держпродспоживслужби України від 27.11.2018 № 965, та у відповідності до чинного законодавства.

— Всього проведено 29 планових та позапланових перевірок торгівельних об’єктів, — розповідає Людмила Ердгард, заступник начальника Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області. — У ході перевірок зверталася увага на наявність дозвільних документів на провадження діяльності, медичних книжок працівників, наявність підтверджуючих сертифікатів якості продукції, яка реалізується в холодильному обладнанні, умови та терміни зберігання продукції, терміни реалізації, діючих договорів на проведення дезінфекції, дезінсекції, дератизації, дотримання температурного режиму в приміщеннях та холодильному обладнанні, гігієнічних вимог до обладнання, інвентарю та інше. А також, належної фіксації (оформлення журналів/карток) діяльності підприємців — від контролю температури в холодильному обладнанні до навчань працівників. Потрібно віддати належне керівникам торгівельних об’єктів, при виявленні недоліків, деяких недоопрацювань, вказівки та зауваження інспекторів виконувались у відповідні терміни. Всього винесено 4 приписи, які виконані.

Зверталась увага керівників закладів на відповідальність за порушення Закону України «Про основні принципи та вимоги щодо безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771 та Закону України від 18.05.2017 № 2042-VIII «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

Нагадаємо, на Шепетівщині купувати продукти стане безпечніше.

Наш кор.

Author

Write A Comment